Οδοντιατρική πρόληψη και διάγνωση

Πρώτη επίσκεψη

– Ιατρικό Ιστορικό

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, ο γιατρός παίρνει ένα ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό από τον ασθενή καθως συζητά μαζί του το λόγο της επίσκεψης, και τι τον ενοχλεί στο στόμα ή το χαμόγελό του.Οι προσδοκίες, η αισθητική και οι λειτουργικές ανάγκες των σθενών μας είναι πάντα σε προτεραιότητα.

– Πλήρης οδοντιατρικός έλεγχος

Μετά τη λήψη του ιστορικού πραγματοποιείται πλήρης οδοντιατρικός έλεγχος και αν κριθεί αναγκαίο και ακτινογραφικός έλεγχος με ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες.

Ακόμη, ελέγχεται η σύγκλιση και πιθανά κροταφογναθικά προβλήματα (θόρυβοι κατά το άνοιγμα του στόματος, συχνοί πονοκέφαλοι κλπ.).

– Σύγχρονος οδοντιατρικός εξοπλισμός

Με τον σύγχρονο εξοπλισμό του οδοντιατρείου ο ασθενής μπορεί να δει και μόνος του τα προβλήματα που τυχόν έχει μέσα από ενδοστοματικές φωτογραφίες που εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη δίπλα στην οδοντιατρική καρέκλα αλλά και τις ψηφιακές ακτινογραφίες που εμφανίζονται αυτόματα στον υπολογιστή.

– Ανάλυση θεραπείας

Έχοντας τα δεδομένα, ο οδοντίατρος μπορεί να συζητήσει με τον ασθενή τις ανάγκες, τα προβλήματα και όλες τις πιθανές λύσεις και τα πιθανά σχέδια θεραπείας αναλύοντας όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών. Ο ασθενής έχοντας κατανοήσει όλα του τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις αντιμετώπισης είναι στο χέρι του να αποφασίσει ποιο είναι το καταλληλότερο για εκείνον.

Οδοντιατρική πρόληψη και διάγνωση

– Οδοντιατρικός έλεγχος κάθε 6 μήνες

Ο συστηματικός οδοντιατρικός έλεγχος κάθε 6 μήνες είναι πολύ σημαντικός στην διατήρηση της στοματικής υγείας και την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Εντοπίζοντας ένα πρόβλημα στην αρχή του, η αντιμετώπιση γίνεται πολύ πιο εύκολα για τον οδοντίατρο και πολύ πιο άνετα και οικονομικά για τον ασθενή.

Γι’αυτό παρέχουμε πάντα έλεγχο για προβλήματα στα δόντια (τερηδόνα), στα ούλα (πέτρα/ουλίτιδα/περιοδοντίτιδα), στους μαλακούς ιστούς για πληγές, έλκη και καρκίνο και στην κροταφογναθική άρθρωση.

– Επίκεντρο στην πρόληψη η σωστή στοματική υγιεινή

Επίσης, επίκεντρο στην πρόληψη των οδοντιατρικών προβλημάτων είναι η σωστή στοματική υγιεινή. Για αυτό το λόγο δίνονται σε όλους τους ασθενείς αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να πλένουν και να φροντίζουν τα δόντια τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις διατροφικές τους συνήθειες.

Έχοντας φυσιολογικά πολλά μικρόβια στη στοματική μας κοιλότητα , είναι αναμενόμενο να σχηματίζεται πλάκα πάνω στα δόντια, η οποία ουσιαστικά είναι μια στρώση μικροβίων που δημιουργείται καθημερινά πάνω στα δόντια μας. Η πλάκα είναι εύκολο να απομακρυνθεί με το βούρτσισμα.

Πολλές φορές λόγω λάθος βούρτσισματος, ποιότητας σάλιου και λόγω συνηθειών όπως το τσιγάρο και ο καφές, ο σχηματισμός πέτρας είναι αναπόφευκτος. Γι’ αυτό το λόγο, η συχνή προληπτική εξέταση και καθαρισμός των δοντιών στον οδοντιατρο ανά 6 μήνες είναι απαραίτητος.

Ο καθαρισμός και η στίλβωση (γυάλισμα) των δοντιών γίνεται άμεσα με συνδυασμό από υπερήχους, ξέστρα, χρήση laser και σοδοβολής όπου κριθεί απαραίτητο.

Έτσι τα δόντια και τα ούλα παραμένουν γερά και υγιή!

Γιατί να μας επιλέξετε
Z
Παροχή όλων των υπηρεσιών στο οδοντιατρείο.
Z

Τεχνολογία laser.

Z

Έμφαση στην αποστείρωση και την καθαριότητα.

Z

Ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική.

Z

Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος σχεδόν χωρίς ακτινοβολία.

Z

Σύγχρονοι τρόποι ελαχιστοποίησης του πόνου.

Z

Δωρεάν η πρώτη επίσκεψη.

Z

Δωρεάν εξέταση και προληπτική αγωγή σε ΑΜΕΑ.

Z

Προσιτές τιμές – ευελιξία στους τρόπους πληρωμής.

Επικοινωνήστε μαζί μας