Στοματική χειρουργική μαλακών και σκληρών ιστών
Ατραυματικές εξαγωγές
Παρ’ όλο που ο στόχος του οδοντιάτρου είναι να διατηρήσει τα δόντια όλων των ασθενών, ορισμένες φορές η εξαγωγή δοντιού μπορεί να είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη. Τα δόντια μορεί να χρήζουν εξαγωγής λόγω:
- εκτεταμμένης τερηδόνας
- μεγάλης κινητικότητας λόγω περιοδοντικής θεραπείας
- σπάσιμο δοντιού που δεν μπορεί να αποκατασταθεί
- έγκλειστου δοντιού που δημιουργεί φλεγμονές και συμπτώματα ή
- δοντιού που πρέπει να εξαχθεί για να φτιαχτεί η σωστή σύγκλειση των δοντιών κατόπιν ορθοδοντικού σχεδίου θεραπείας.
Όταν συμφωνηθεί εξαγωγή δοντιού, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο να προκληθεί η μικρότερη δυνατή ζημιά στους γύρω ιστούς, με σκοπό την εύκολη και άνετη επούλωση της πληγής.
Αν κριθεί απαραίτητο παρέχουμε χειρουργική εξαγωγή με σκοπό την λιγότερη ταλαιπωρία ασθενούς και γιατρού. Έπειτα, μπορούν να αναλυθούν και να συζητηθούν εκτεταμμένα οι επιλογές αποκατάστασης του εκλείποντος δοντιού.
Ακροριζεκτομές
Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση μέρους της ρίζας του δοντιού και λεπτομερή καθαρισμό της φλεγμονής πάνω από την ρίζα. Οι ενδείξεις για την συγκεκριμένη επέμβαση είναι συγκεκριμένες και προτείνεται από τον θεράποντα οδοντίατρο όπου κριθεί χρήσιμη.
Ουλοπλαστική
Έχοντας ώς στόχο το σχεδιασμό του πιο αισθητικού χαμόγελου, η ουλοπλαστική αποτελεί μια από τις διαδικασίες που μπρούν να αλλάξουν ριζικά το σχήμα και την εμφάνιση των δοντιών.
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν το λεγόμενο ουλικό χαμόγελο, στο οποίο τα ούλα φαίνονται περισσότερο από το συνηθισμένο σαν να είναι μεγαλύτερα.
Στις περιπτώσεις αυτές, και εφόσον τα δόντια καλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από τα ούλα μπορεί να γίνει η λεγόμενη ουλοπλαστική. Στην ουσία, αφαιρείται κομμάτι του ούλου, δείχνοντας τα δόντια μεγαλύτερα και πιο αισθητικά.
Αφαίρεση καλύπτρας φρονημιτών και χειρουργική
αποκάλυψη μύλης για ανατολή δοντιού
Ορισμένες φορές, οι φρονημίτες (τα τελευταία δόντια στον φραγμό) δεν έχουν τον απαραίτητο χώρο για να ανατείλουν σωστά και μέρος αυτών καλύπτεται από τα ούλα. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθαριστούν σωστά, να συσσωρεύονται μικρόβια, να δημιουργείται κακοσμία και φλεγμονή.
Πολλές φορές, μπορούν να διατηρηθούν αυτά τα δόντια και να αποφευχθεί η εξαγωγή τους, εφόσον μπορούν να καθαριζονται σωστά. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να χρειαστεί αφαίρεση του ούλου (καλύπτρα) που καλύπτει τον φρονημίτη με σκοπό τη διατήρηση της σωστής υγιεινής της περιοχής και την αποφυγή οποιασδήποτε φλεγμονής.
Η διαδικασία αυτή είναι σύντομη και μπορεί να γίνει χωρίς πόνο και αναίμακτα με τη χρήση laser.
Αφαίρεση κύστεων των γνάθων
Σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών που έχουν πολλά οδοντικά προβλήματα είναι πιθανό να βρεθούν ακτινογραφικά ευρήματα κύστεων και άλλων παθολογιών. Στο οδοντιατρείο μας είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα με το λιγότερο τραυματικό τρόπο και την αφαίρεση οποιασδήποτε οδοντικής παθολογίας.
Αφαίρεση επουλίδας
Επουλίδα ονομάζουμε κάθε όγκο που βρίσκεται πάνω στα ούλα και σχηματίζεται συνήθως λόγω χρόνιου ερεθισμού ή λόγω κυήσεως (συνήθως στο 2ο τρίμηνο). Είναι καλοήθης όγκος (αντιδραστική υπερπλασία) και εμφανίζεται στην περιοχή των ούλων λόγω ενός άσχημα κατασκευασμένου σφραγίσματος, συσσώρευση μικροβίων, πετρας κ.α.
Η αντιμετώπισή του είναι εύκολη, καθώς αφαιρείται χειρουργικά αλλά αναίμακτα με τη χρήση laser. Η επουλίδα κυήσεως, εφόσον δεν ενοχλεί στη μάσηση ή στο βούρτσισμα δεν αφαιρείται αφού εξαφανίζεται μετά τον τοκετό. Οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία έχετε επικοινωνήστε μαζί μας!
Εκτομή χαλινού
Χαλινός είναι μια λωρίδα μαλακού ιστού που ξεκινάει από την εσωτερική πλευρά του χείλους και καταλήγει στα ούλα. Βρίσκεται στην μέση των δύο μπροστινών δοντιών αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι χαλινοί μέσα στο στόμα σε διπλανά δόντια. Επίσης, χαλινό έχουμε και κάτω από τη γλώσσα που την ενώνει με το κάτω μέρος του στόματός μας.
Όταν οι χαλινοί είναι μεγάλοι μπορούν να δυσκολεύουν στο βούρτσισμα, να δημιουργούν κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια (αισθητικοί λόγοι), να δημιουργούν προδιάθεση για περιοδοντική νόσο (υφίζηση ούλων, συσσώρευση πλάκας και πέτρας) ή μπορεί ακόμη να παρεμποδίσει την τοποθέτηση κινητής προσθετικής εργασίας (μηχανάκι). Ο βραχύς χαλινός της γλώσσας από την άλλη μπορεί να δυσκολεύει στην ομιλία και την άρθρωση.
Γι’ αυτούς τους λόγους και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο προτείνεται η αφαίρεση του χαλινού που μπορεί να πραγματοποιηθεί αναίμακτα και γρήγορα με τη χρήση laser που εγγυάται και ταχύτερη επούλωση χωρίς ουλές.
Προπροσθετικές επεμβάσεις
Ορισμένες φορές, όταν έχουν γίνει εξαγωγές στο στόμα και έχουν χαθεί δόντια, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες ανατομικές ανωμαλίες οι οποίες δυσκολεύουν την τοποθέτηση προσθετικών κινητών και ακίνητων εργασιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μικρές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν στη στοματιή κοιλότητα με σκοπό τη σωστή διατήρηση και συγκράτηση των προσθετικών αυτών εργασιών.
Οι επεμβάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν εξομαλύνσεις γατνιακών ακρολοφιών μετά από εξαγωγές, επανορθωτικές επεμβάσεις στους σκληρούς ιστούς, όπως οι αφαιρέσεις εξοστώσεων και επεμβάσεις στους μαλακούς ιστούς, όπως αφαιρέσεις υπερπλασιών, χαλινών και ουλοπλαστικές.
Γιατί να μας επιλέξετε
Τεχνολογία laser.
Έμφαση στην αποστείρωση και την καθαριότητα.
Ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική.
Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος σχεδόν χωρίς ακτινοβολία.
Σύγχρονοι τρόποι ελαχιστοποίησης του πόνου.
Δωρεάν η πρώτη επίσκεψη.
Δωρεάν εξέταση και προληπτική αγωγή σε ΑΜΕΑ.
Προσιτές τιμές – ευελιξία στους τρόπους πληρωμής.